Ta'iala galue ole vacuum circuit breaker

Pe a faatusatusa i isi suiga tu'ufua, o le mataupu faavae o vacuum circuit breakers e ese mai le mea o mea feula maneta. E leai se dielectric i totonu o se vacuum, lea e vave tineia ai le arc. O le mea lea, o faʻamatalaga faʻamalosi ma faʻamaufaʻailoga faʻafesoʻotaʻi o le ki motumotu e leʻo vaʻavaʻa ese. E masani ona fa'aogaina sui fa'amama mo mea fa'ainisinia eletise i le gaosiga o la'au fa'ato'aga e maualalo fua fa'atatau! Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o faiga faʻaogaina o le eletise, 10kV vacuum circuit breakers ua tele-faʻatupuina ma faʻaaogaina i Saina. Mo tagata faigaluega tausiga, ua avea ma faʻafitauli faʻanatinati le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o vacuum circuit breakers, faʻamalosia le tausiga, ma faʻaoga saogalemu ma faʻalagolago. O le faia o le ZW27-12 e fai ma fa'ata'ita'iga, o lo'o fa'ailoa fa'apuupuu e le pepa le fa'avae ma le tausiga ole vacuum circuit breaker.
1. Tulaga fa'amama ole vacuum.
Vacuum ei ai le malosi insulating meatotino. I totonu o le vacuum circuit breaker, o le ausa e matua manifinifi, ma o le faʻatonuga o le faʻatulagaina o le fausaga mole o le ausa e matua tele lava, ma o le avanoa o le fetoʻai ma le tasi e laʻititi. O le mea lea, o le aʻafiaga faʻafuaseʻi e le o le mafuaʻaga autu lea mo le faʻaogaina o le vacuum vacuum, ae i lalo o le aafiaga o le maualuga o le malosi eletise eletise, o mea faʻapipiʻi eletise e teu ai o le mea autu lea o le faaleagaina o le insulation.
O le malosi faʻamalosi dielectric i totonu o se vacuum gap e le gata e fesoʻotaʻi ma le tele o le va ma le paleni o le eletise eletise, ae faʻapea foʻi ona aʻafia tele i uiga o le eletise uʻamea ma le tulaga o le laulau. I se va laititi mamao (2-3mm), o le vacuum gap o loʻo i ai mea faʻapipiʻi o le maualuga o le kasa ma le SF6 gas, o le mea lea e masani ona laʻititi ai le vaʻavaʻa faʻafesoʻotaʻi avanoa o le vacuum circuit breaker.
O le aafiaga tuusao o le eletise uʻamea i luga o le voltage malepelepe o loʻo faʻaalia faapitoa i le malosi o le aʻafiaga (malosi faʻamalosi) o le mea mata ma le mea faʻafefeteina o mea uʻamea. O le maualuga o le malosi faʻamalosi ma le faʻafefeteina, o le maualuga o le malosi faʻamalosi o le eletise eletise i lalo ole vacuum.
O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai o le maualuga o le vacuum value, o le maualuga lea o le gau gau o le gap gas, ae le suia i luga ole 10-4 Torr. O le mea lea, ina ia sili atu le faʻamautuina o le malosi faʻamalosi faʻamalosi o le potu faʻafefe maneta, e le tatau ona maualalo le tikeri o le vacuum nai lo le 10-4 Torr.
2. O le faʻavaeina ma le tapeina o le arc i le vacuum.
O le vacuum arc e matua'i ese lava mai le fa'atonuina ma le tu'uina atu o tulaga o le afu ausa na e a'oa'oina muamua. Ole tulaga fa'afuase'i ole ausa e le'o le mafua'aga autu lea e mafua ai le fa'aoso. O lo'o fa'aosoina ma fa'asa'oloto le ausa o mea u'amea fa'afefeteina e ala i le pa'i atu i le eletise. I le taimi lava e tasi, o le tele o le gau o le taimi nei ma uiga arc e eseese foi. E masani ona tatou vaevaeina i le vacuum arc maualalo ma le maualuga o le vacuum arc.
1. Laiti vacuum arc i le taimi nei.
Pe a tatalaina le nofoaga faafesootai i se gaogao, o le a mafua ai se le lelei electrode lanu lanu lea o le taimi nei ma le kinetic malosi e matua faʻatumauina, ma le tele o ausa mea uamea o le a volatilize mai le leaga electrode lanu lanu. fa'amumu. I le taimi lava e tasi, o le uʻamea mea uʻamea ma elemene eletise i le koluma arc o loʻo faʻaauau pea ona salalau, ma o le eletise eletise o loʻo faʻaauau pea ona faʻafefeina ni vaega fou e faʻatumu. A oʻo i le taimi nei le zero, o le malosi o le kinetic o le arc e faʻaitiitia, o le vevela o le electrode e faʻaitiitia, o le aʻafiaga moni o le volatilization e faʻaitiitia, ma o le mamafa tele i le koluma arc e faʻaitiitia. Ma le mea mulimuli, o le mea le lelei o le eletise ua faʻaitiitia ma ua tape le arc.
O nisi taimi e le mafai e le volatilization ona faatumauina le fua faatatau o le faʻasalalauina o le koluma arc, ma faʻafuaseʻi ona tape le arc, ma mafua ai le mailei.


Taimi meli: Apr-25-2022