Tulaga tau atina'e o alamanuia tau eletise eletise ma le lalolagi

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻatupulaia o le faitau aofaʻi, o le faʻaauauina o le fausiaina ma le atinaʻeina o le tamaoaiga (e le gata i alamanuia ma pisinisi) i le lalolagi atoa ua fuafua ai kamupani faʻaoga lautele e faʻaleleia ma fausia ni atinaʻe eletise fou. Faatasi ai ma le siʻitia o le faitau aofaʻi, o le faʻatupulaia o galuega faufale ma atinaʻe i totonu o le tamaoaiga o Asia Pacific ma Sasaʻe Tutotonu ma Aferika o le a manaʻomia ai le tele o tupe faʻafaigaluega i le faʻasalalauga ma le tufatufaina o atinaʻe atinaʻe, e mafua ai le tele o manaʻoga mo vaʻavaʻavaʻa.120125

O le faʻateleina o le eletise ma le atinaʻeina o galuega i atunuʻu atinaʻe, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o le aofaʻi o galuega faʻafouina malosiaga faʻafouina, o faʻauluuluga autu ia o le tuputupu aʻe o le maketi vaʻavaʻa. Ole maketi ole malosi faʻafouina e faʻamoemoe e tupu ile CAGR maualuga ile vaitaimi ole vaʻaiga. Faʻateleina tupe faʻaalu i malosiaga faʻafouina e taofia ai le faʻaaogaina o le CO2 ma le faʻatupulaia o le manaʻoga mo le tuʻuina atu o le eletise o mea autu ia e mafua ai le tuputupu aʻe o le malosiaga faʻafouina i le maketi vaʻavaʻa. E fa'aaogaina va'a fa'amalo e su'esu'e ai fa'aletonu ma puipuia mea fa'aeletise i totonu o le eletise.

E mafai ona vaevaeina le va'ava'a e tusa ai ma lona tulaga fa'asologa masani i le va'aiga eletise maualuga ma le va'aiga eletise maualalo. O le va'ava'a va'ava'a maualalo-voltage o le vaega autu sui fa'atasi ma le fa'alavelave lavelave, mea fa'apitoa fa'atekinisi ma maualuga tau tamaoaiga i le eletise eletise maualalo. E faia se sao taua i le faiga tufatufaina maualalo-voltage. O va'a eletise maualuga, o mea muamua e pulea ai le eletise mo fale eletise ma substations, e sili atu le tele o sea maketi i fafo i fafo o le maketi va'ava'a i le vaitau o faʻataʻitaʻiga ma o le a pulea le maketi i le vaitau o faʻataʻitaʻiga aua latou te ofoina atu le faʻaogaina o le vateatea, taugofie tau tausiga. ma puipuiga mai tulaga ogaoga o le siosiomaga.120126

O Saina o le maketi faufale aupito tele i le lalolagi, ma o le Belt and Road Initiative a le malo o Saina ua maua ai avanoa mo galuega faufale ma atinaʻe i Saina. E tusa ai ma le Fuafuaga Lona 13 o le Lima Tausaga a Saina (2016-2020), o loʻo fuafua Saina e faʻaalu le $ 538 piliona i le fausiaina o nofoaafi. Ua fa'atatau e le Faletupe o Atina'e a Asia e mana'omia le fa'afaigaluegaina o le $8.2tn i atina'e tetele a le atunu'u i totonu o Asia i le va o le 2010 ma le 2020, e tutusa ma le toeitiiti 5 pasene o le GDP a le itulagi. Ona o mea tetele o loʻo faʻatulagaina i Sasaʻe Tutotonu, e pei o le Dubai Expo 2020 ma le FIFA World Cup 2022 i UAE ma Qatar, o faleaiga fou, faletalimalo, faleoloa faʻatau ma isi fale tuʻufaʻatasia o loʻo fausia e faʻalauteleina ai atinaʻe atinaʻe i le taulaga. itulagi. O le faʻatupulaia o galuega faufale ma atinaʻe i atunuʻu o Asia ma le Pasefika ma Sasaʻe Tutotonu ma Aferika o le a manaʻomia ai le tele o tupe faʻafaigaluega i le T&D atinaʻe atinaʻe, e mafua ai le tele o manaʻoga mo vaʻavaʻa.

Ae ui i lea, na taʻua foi e le lipoti e faapea o tulafono faʻapitoa o le siosiomaga ma le saogalemu mo vaʻavaʻa taʻavale SF6 atonu e iai se aʻafiaga i luga o le maketi. So'oga le atoatoa i le SF6 matagaluega breaker gaosiga e mafai ona mafua ai le SF6 gas leakage, o se ituaiga o kasa asphyxiating i nisi itu. Pe a tafe le tane malepelepe, SF6 kasa e sili atu le mamafa nai lo le ea ma o lea o le a nofo i totonu o le siosiomaga siʻosiʻomaga. O lenei kasa e timu e mafai ona mafua ai le manava o le tagata faigaluega. Ua faia e le US Environmental Protection Agency (EPA) ni laasaga e saili ai se fofo e iloa ai le SF6 kesi gase i totonu o pusa SF6 breaker, e mafai ona afaina pe a fai se arc.

E le gata i lea, o le mataʻituina mamao o meafaigaluega o le a faʻateleina ai le lamatiaga o solitulafono i luga o le initaneti i totonu o pisinisi. O le fa'apipi'iina o va'a fa'aonaponei e feagai ma lu'itau e tele ma fa'amata'u ai le tamaoaiga o le atunu'u. O masini atamai e fesoasoani i le faʻaogaina lelei o le polokalama, ae o masini atamai e ono tulaʻi mai ai se faʻamataʻu saogalemu mai faʻalavelave faʻaagafesootai. E mafai ona puipuia le gaoi o fa'amatalaga po'o le soliga o le puipuiga e ala i le pasia o faiga fa'asaogalemu i auala mamao, lea e mafai ona i'u ai i le motusia o le eletise ma le motusia. O nei fa'alavelave o le fa'ai'uga lea o Fa'atonu i fa'alava po'o va'ava'ava'a e iloa ai le tali (po'o le le tali atu) o meafaigaluega.


Taimi meli: Aukuso-11-2021