Fa'aogaina o Insulators Epoxy Resin i Meafaigaluega Malosiaga

Fa'aogaina o Insulators Epoxy Resin i Meafaigaluega Malosiaga

I tausaga talu ai nei, o insulators ma epoxy resin e pei o le dielectric ua faʻaaogaina lautele i le alamanuia eletise, e pei o laʻau, insulators lagolago, pusa faʻafesoʻotaʻi, insulating cylinders ma pou e faia i le epoxy resin i luga ole tolu-vaega AC maualuga-voltage switchgear. Koluma, ma isi, sei o tatou talanoa e uiga i nisi o oʻu manatu patino e faʻavae i luga o faʻafitauli faʻapipiʻi o loʻo tutupu i le taimi o le faʻaogaina o nei vaega epoxy resin insulation.

1. Gaosiga ole epoxy resin insulation
Epoxy resin mea o loʻo i ai se faʻasologa o tulaga sili ona lelei i mea faʻapipiʻi faʻamaʻi, e pei o le maualuga o le faʻapipiʻiina, faʻapipiʻi malosi, fetuutuunai lelei, mea lelei faʻamalolo vevela ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. Fa'agasologa o le gaosiga o le gel fa'amalosi o le okesene (fa'agasologa APG), fa'amama masima i mea mautu eseese. O vaega epoxy resin insulating faia e maua ai le lelei o le malosi faʻainisinia maualuga, malosi arc teteʻe, maualuga compactness, luga lamolemole, malulu lelei teteʻe, lelei vevela tetee, lelei le faatinoga insulation eletise, ma isi E masani ona faʻaaogaina i le alamanuia ma tele lava taʻalo le matafaioi o le lagolago ma le faaeseeseina. O mea fa'aletino, masini, eletise ma vevela o le epoxy resin insulation mo le 3.6 i le 40.5 kV o lo'o fa'aalia i le laulau i lalo.
Epoxy resins e faʻaaogaina faʻatasi ma faʻaopoopoga e maua ai le tau aoga. E mafai ona filifilia mea faaopoopo e tusa ai ma faamoemoega eseese. O mea fa'aopoopo e masani ona fa'aaogaina e aofia ai vaega nei: ① fa'amalologa. ② suia. ③ Faatumu. ④ manifinifi. ⑤O isi. I totonu oi latou, o le vailaʻau faʻamalolo o se faʻaopoopoga taua, pe faʻaaogaina e pei o se faʻapipiʻi, faʻapipiʻi poʻo castable, e manaʻomia ona faʻaopopo, a leai e le mafai ona faʻamalolo le epoxy resin. Ona o faʻaoga eseese, meatotino ma manaʻoga, e iai foʻi manaʻoga eseese mo resins epoxy ma faʻaopoopoga e pei o vailaʻau faʻamalolo, faʻaleleia, faʻatumu ma faʻafefe.
I le gaosiga o le gaosiga o vaega insulating, o le tulaga lelei o mea mataʻina e pei o le epoxy resin, le limu, le limu, vevela vevela, sasaa mamafa, ma le taimi faamalolo e i ai se aafiaga tele i le lelei o le oloa maeʻa o le insulating. vaega. O le mea lea, o loʻo i ai i le gaosiga o loʻo i ai se faiga faʻapitoa. Fa'agasologa e fa'amautinoa ai le pulea lelei o vaega fa'amama.

2. Fa'amavaega ma faiga fa'apitoa ole epoxy resin insulation
Epoxy resin insulation o se auala malosi, ma o le malepelepe malosi fanua o le malo e maualuga atu nai lo le vai ma le kesi ala. malepe feololo malosi
O le uiga o le malepelepe o le malosi o le fanua e iai se mafutaga sili ma le taimi o gaioiga voltage. I se tulaga lautele, o le malepe o le taimi gaioiga t Ole malepe ole taimi ole gaioiga t ≥ nai itula ole malepe eletise. E ui o nei faiga e tolu malepe e eseese, o le taunuuga o le malepelepe o le ala mautu ua faaleagaina tumau. A tatou faia le tele o le malosi e tetee atu ai i le suʻega eletise mo le sui, i le faagasologa o le faʻaleleia o le toniga o le suʻega voltage e ala i le voltage regulator, o vaega faʻapipiʻi o loʻo taʻua i luga o loʻo tuʻuina atu i le suʻega voltage faʻatasi ma le talimalo, sei vagana ai le faʻamaonia e tetee atu. e fa'atumauina le voltage mo le 1 min pe a mae'a ona fa'aleleia lelei le voltage. Vagana ai mo le malepelepe, pe a soʻo se vaega o loʻo i ai i le faagasologa o le faʻamalosia ona o le vaivai o le insulation, o le malepelepe e vave lava, ma o ia malepe e tatau ona faʻamasinoina o le eletise eletise. O lenei tulaga e masani ona faʻafeiloaʻi i vaega epoxy resin insulating. Ole fa'ata'ita'iga lea ole 40.5 kV vacuum circuit breaker solid-sealed pou e iloilo ai lenei fa'afitauli.
O le mea e ta'ua o le pou fa'amaufa'ailoga e fa'asino i se vaega tuto'atasi e aofia ai se vacuum interrupter ma/po'o se feso'ota'iga ta'avale ma ona fa'amau fa'apipi'i i se mea fa'amama mautu. Talu ai ona o ana mea faʻapipiʻi malosi e masani lava o le epoxy resin, paʻu silikoni malosi ma faʻapipiʻi, ma isi mea, o le pito i fafo o le vacuum interrupter o loʻo faʻapipiʻiina mai le pito i lalo i luga e tusa ai ma le faʻamaufaʻailoga malosi. Ua faia se pou i luga o le pito o le taamilosaga autu. I le faagasologa o le gaosiga, e tatau i le pou ona faʻamautinoa o le a le faʻaitiitia pe leiloa le faʻaogaina o le vacuum interrupter, ma o lona luga e tatau ona mafolafola ma lamolemole, ma e le tatau ona i ai se faʻamaʻi, eleelea, bubbles poʻo pores e faʻaitiitia ai mea eletise ma masini. , ma e le tatau ona i ai ni faaletonu e pei o ta'e. . E ui lava i lea, o le fua faatatau o le teenaina o le 40.5 kV oloa faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailogaina o loʻo maualuga pea, ma o le gau e mafua mai i le faʻaleagaina o le vacuum interrupter o se ulu tiga mo le tele o iunite gaosiga. O le mafuaʻaga ona o le fua o le teena e mafua ona o le mea moni e le mafai e le pou ona faʻamalieina manaʻoga faʻapipiʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 95 kV 1 min le faʻaogaina o le eletise e faʻafefe ai le suʻega faʻafefe, o loʻo i ai se leo faʻafefe poʻo le malepelepe o mea i totonu o le faʻamalama i le taimi o le suʻega.
Mai le mataupu faavae o le maualuga-voltage insulation, tatou te iloa o le faagasologa o le malepelepe eletise o se auala malosi e tutusa ma le kesi. O le avalanche eletonika e fausia e ala i le ionization aafiaga. A lava le malosi o le avalanche eletise, o le fausaga lattice dielectric ua faʻaumatia ma mafua ai le malepelepe. Mo le tele o mea faʻapipiʻi o loʻo faʻaaogaina i le pou faʻamaufaʻailoga, o le maualuga maualuga e mafai e le mafiafia o le iunite ona tatalia aʻo leʻi malepe, o lona uiga, o le malosi o le fanua malepelepe, e maualuga tele, aemaise lava le Eb o le epoxy resin ≈ 20 kV / mm. Ae ui i lea, o le tutusa o le eletise eletise o loʻo i ai se aafiaga tele i luga o mea faʻapipiʻi o le mea faʻamalosi. Afai o loʻo i ai se eletise malosi tele i totonu, e tusa lava pe lava le mafiafia o le mea faʻapipiʻi ma le faʻamaufaʻailoga, o le suʻega faʻafefeteina ma le suʻega faʻamalo e pasia pe a tuua le fale gaosimea. A mae'a se vaitaimi ole fa'agaioiga, e mafai lava ona tupu so'o fa'aletonu le malepelepe o le insulation. O le aafiaga o le eletise i le lotoifale e malosi tele, e pei lava o le saeia o pepa, o le mamafa tele o le mamafa o le a faʻaaogaina i vaega taʻitasi taʻitasi, ma o le iʻuga o le malosi e itiiti ifo nai lo le malosi o le pepa e mafai ona saeia atoa. pepa. Pe a galue se fanua eletise malosi tele i le lotoifale i luga o mea faʻapipiʻi i totonu o le faʻaogaina o meaola, o le a maua ai se aafiaga "cone hole", ina ia faasolosolo malie ona malepe i lalo le mea faʻapipiʻi. Ae ui i lea, i le taimi muamua, e le gata o le masani masani o le malosi e tetee atu ai i le voltage ma le vaega o suʻega faʻataʻitaʻiga e le mafai ona iloa lenei lamatiaga natia, ae e leai foi se auala e iloa ai, ma e mafai ona faʻamaonia e le gaosiga o gaosiga. O le mea lea, o pito o le pito i luga ma le pito i lalo o laina i fafo o le pou faʻamaufaʻailoga mautu e tatau ona fesuiaʻi i totonu o le arc liʻo, ma o le radius e tatau ona telē tele e mafai ai ona faʻamalieina le tufatufaina atu o le eletise. I le faagasologa o le gaosiga o le pou, mo ala o faasalalauga malo e pei o le epoxy resin ma le malosi silicone paʻu, ona o le aafiaga faatupulaia o le vaega po o le leo eseesega i luga o le malepe, o le malepelepe malosi fanua atonu e ese, ma le malepe fanua o se tele. e mafai ona ese le vaega po'o le leo. O le mea lea, e tatau ona fefiloi tutusa le ala malosi e pei o le epoxy resin e ala i le faʻafefiloi o meafaigaluega aʻo leʻi faʻapipiʻiina ma faʻamalolo, ina ia mafai ai ona pulea le faʻasalalauina o le malosi o le fanua.
I le taimi lava e tasi, talu ai o le auala malosi e le toe faʻaleleia e le tagata lava ia, o le pou e tuʻuina atu i le tele o suʻega suʻega. Afai e fa'aleaga se vaega o le ala malo i lalo o voluma su'ega ta'itasi, i lalo o le fa'aputuga fa'aopoopo ma le tele o su'ega su'ega, o lenei vaega fa'aleagaina o le a fa'alauteleina ma i'u ai ina malepe pou. O le mea lea, e tatau ona mamanuina le pito faʻagata o le pou ina ia sili atu e aloese ai mai le faʻaleagaina o le pou e ala i le voluma o suʻega faʻamaonia.
E le gata i lea, o le va o le ea e mafua mai i le le lelei o le pipii o ala o faasalalauga malo eseese i totonu o le pou po o le ea ea i totonu o le ala malulu lava ia, i lalo o le gaioiga o le voltage, o le va o le ea po o le va o le ea e maualuga atu nai lo le malosi. ala ona o le maualuga o le malosi o le fanua i le va o le ea poʻo le pulu. Po'o le malepelepe o le malosi o pulu e maualalo ifo nai lo le malo. O le mea lea, o le ai ai se vaega faʻamalolo i totonu o pupuni i totonu o le ala malosi o le pou poʻo le malepelepe faʻamalo i va o le ea. Ina ia foia lenei faafitauli insulation, e manino lava e puipuia ai le fausia o va o le ea po o bubbles: ① O le fusiga luga e mafai ona togafitia e pei o se toniga matte luga (i luga ole vacuum interrupter) po o se lua luga (luga o le silicone paʻu), ma Faaaoga. se mea fa'apipi'i talafeagai e fa'apipi'i lelei ai le fa'apipi'i. ②E mafai ona faʻaogaina mea faʻapitoa ma mea e sasaa e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le mea faʻamalosi.

3 Su'ega ole epoxy resin insulation
I se tulaga lautele, o mea faʻatulafonoina faʻataʻitaʻiga e tatau ona faia mo vaega faʻapipiʻi e faia i le epoxy resin o:
1) Faʻaaliga poʻo le X-ray asiasiga, suʻesuʻega tele.
2) Suʻega faʻalesiosiomaga, e pei o le malulu ma le vevela suʻega taamilosaga, faʻataʻitaʻiga faʻainisinia ma suʻega malosi faʻainisinia, ma isi.
3) Suʻega faʻamaʻi, e pei o le suʻega faʻasalalau vaega, faʻasolosolo malosi e faʻataʻitaʻiina le suʻega voltage, ma isi.

4 Faaiuga
I le aotelega, i aso nei, pe a faʻaaogaina lautele le faʻaogaina o le epoxy resin, e tatau ona tatou faʻaoga saʻo le epoxy resin insulation meatotino mai vaega o le epoxy resin insulation vaega gaosiga gaosiga ma le eletise eletise mamanu mamanu i masini eletise e fai ai vaega epoxy resin insulation. O le faʻaogaina i masini eletise e sili atu ona atoatoa.


Taimi meli: Ian-25-2022